top of page
Search
Writer's pictureVLV Ühing

CDC andmetel vaktsineerib üha vähem vanemaid oma lapsi

USA Haiguste Tõrje ja Kontrolli Keskuse on avalikustanud andmed vaktsineeritute osakaalu kohta Oklahoma osariigis.


CDC andmetel otsustab üha rohkem vanemaid, et nad ei soovi oma lapsi vaktsineerida. Viimased uuringud näitavad, et vaktsineeritud lapsi oli eelmisel kooliaastal 3 protsenti vähem kui üle-eelmisel aastal. Arstide sõnul on tegu lastevanemate valikuga.


„Vaktsineerimata jätmise põhjuseks ei ole see, et see pole kohustuslik. See on valik mitte vaktsineerida. Mõned lastevanemad ei vaktsineeri usklikel põhjustel, kuid see pole kõige tavalisem põhjus. Kõige tavalisem põhjus on, et ollakse mures vaktsiinide kõrvalmõjude pärast“, ütleb dr Jequita Snyder, Mercy Peremeditsiini Kliinikust Miamis.


Snyderi sõnul on vaktsineerimisega seotud mõned riskid.


„On anafülaktilise šoki oht, mis esineb vähem kui ühel miljonist. On teoreetiline Guillain-Barré viiruse oht gripivaktsiinist, kuid ka selle oht on 1-2 miljonist vaktsineeritust“, väidab dr Snyder.

Kuid tema usub, et kõiki lapsi peaks vaktsineerima.


„Vaktsiinid ei pruugi olla 100% tõhusad. Võibolla on sinu immuunvastus 100% asemel 80%. Kui haigestud näiteks grippi, siis ei jää sa nii haigeks kui oleksid jäänud ilma vaktsiinita. Vaktsineerimine ennetab ka haiguste levikut, sest tänapäeval on nii palju lapsi suletud keskkonnas nagu koolid ja lasteaiad, et ühe lapse haigestumise puhul levib haigus kiiresti“, sõnab dr Snyder.


223 views0 comments

Kommentare


bottom of page