top of page
Search

Väikelaps haigestus leukeemiasse ja suri vale vaktsiini tagajärjel

Uus-Meremaal süstiti 2009. aastal eksikombel 6-nädalasele imikule emakakaelavähi vastast vaktsiini. Pärast seda arenes väikelapsel välja äge müeloidleukeemia, kuid arstid ei suutnud vanematele vastata, kas leukeemia oli põhjustatud Gardasili vaktsiini poolt. Chace kaotas võitluse vähiga 2012. aastal kui ta oli kolmeaastane.


Käesoleva aasta märtsis oleks Chace Topperwien tähistanud oma 10. sünnipäeva.

Chace Topperwieni vanemad Ryan ja Keri Topperwien, olid diagnoosist masenduses, kuna pärast vale vaktsiini manustamist oli neile kinnitatud, et see ei tekita lapsele mingeid kõrvalmõjusid.


„Olin mõelnud, et leukeemia on kõige hullem diagnoos, mis võiks arstide huulilt kosta“, ütles lapse ema. „Kui nad ütlesid, et Chace’il ongi leukeemia, olime mõlemad šokis“.


27-aastased vanemad olid hirmunud, kui nende 6-nädalasele pojale manustati meningiiti ennetava vaktsiini asemel hoopis teismelistele tüdrukutele mõeldud Gardasili vaktsiini. Lapse isa tuli töölt ära ja ema katkestas doktoriõpingud, et oma haige poja eest hoolitseda.


Nad soovisid, et arstid tunnistaks nende muret Gardasili vaktsiini ja Chace’i leukeemia seose suhtes. „See ei ole hullumeelne teooria“, ütles ema.

„Meie meelest häiriti tema areneva immuunsüsteemi tööd. Kui ta sai vähidiagnoosi, ütlesid arstid, et tema rakumutatsioonid olid arenenud teist teed pidi kui leukeemia tavaliselt areneb“.

Waikato piirkonna terviseameti ametnik dr Felicity Dumble ütles, et tema ei usu Gardasili vaktsiini ja leukeemia vahelist seost, kuid et Chace’i sarnaseid juhtumeid tuleb jälgida ja uurida, et leida võimalikke seoseid.


10 aastat hiljem on Chace’i vanemad asutanud heategevusliku organisatsiooni The Dream Chaser Foundation, mis toetab vanemaid, kelle lapsed võitlevad sama haigusega.


Chase'i vanemad Ryan ja Keri Topperwien

Dream Chaser Foundation: https://dreamchaser.co.nz/

1,189 views0 comments
bottom of page